logo

Category : Alpeilta

28 maalis 2019

Elämäni ylämäet

  Täytettyäni viisikymmentä, huomasin ylämäkien ottavan voimille. Muutamat mäet ovat painuneet mieleeni, kotona ja maailmalla.

03 joulu 2014

Jo on aikoihin eletty

Luin viimeiset juttuni. Ne ovat ihan vanhan papan ruikutuksia. Voivotuksia huonosta olosta. Valituksia vaivoista. Säälin kerjäyksiä. Unohda tuollaiset jutut. Koeta piristyä ja lähteä liikkeelle. Olosuhteisiin ja ikääsi nähden voit ihan hyvin. Ja pian pääset tarkempiin tutkimuksiin, jossa vaivasi selviävät.

11 marras 2014

Luonnetesti

Lauantaina Veeti oli luonnetestissä. Se on koirien koe, jossa mitataan perusluonnetta ja reagointia erilaisiin tilanteisiin. Minusta Veeti on – tai niin ennen testiä ajattelin – superkoira, joka tuollaisesta kokeesta selviää leikiten, häntäänsä heiluttaen.

01 maalis 2012

Lumi teki enkelin terassille

Toissapäivänä juutuin autolla hankeen. Edellisestä kerrasta oli kulunut jo vuosia. Onneksi tämä tapahtui vain parinsadan metrin päästä kotoani. Reilun tunnin  lapioimme ja ähelsimme poikani Mikon kanssa, kunnes joku pysähtyi ja tarjosi työntöapua. Tämä viereinen kuva on duunipaikkani ikkunasta Fredalta. Terassillamme on lunta varmasti toista metriä. Sinne voisi kaivaa tunneleita, tehdä iglun tai hyppyrimäen. Jo kolmas talvi peräjälkeen, kun ihmiset ihastelevat ja kauhistelevat näkymää ikkunoistamme. Kotona Sipoossa räystäillä roikkuu jälleen kerran muutama tonni jäänsekaista lunta. Kohta rysähtää, jos suojasäät jatkuvat.

06 helmi 2012

Uuden ajan sarastus

Mies ilman blogia on kuin talo ilman aittapolulla astelevaa emäntää.  Aika huikea aasinsilta tai verbaalinen loikkaus. No jokatapauksena ajattelin jälleen kerran aloittaa säännöllisen blogin kirjoittamisen. Vähän niin kuin aloittaisin laihduttamisen uskoen, että nyt se pitää. Tämä on vasta kirjoitusharjoitus. Sillä pedanttina ihmisenä minun pitää ensin löytää sopivat raamit blogilleni. Mieluusti myös jokin sisällön teema, muuten kirjoittelen tylsiä sisäänlämpiäviä juttuja oman napani ympäriltä. Löysin alpertti.com-saitilta valmiin wordpress-installoinnin. Olen sen joskus viime keväänä asentanut tarkoituksena avata kuvagalleria blogimuodossa. Nyt olen ajatellut enemmänkin […]