logo

Muistoja Malagasta

Malagan matkasta on kulunut noin kuukausi. Nyt on sopiva aika muistella, mitä matkasta jäi mieleen. Mitkä olivat viikon huippuhetkiä ja mieleenpainuvimpia elämyksiä.

Ensimmäiset päivät tuntuivat innostavilta, niissä oli nostalgiaa ja espanjalaisen maailman jälleennäkemisen riemua. Olin aikaisemmin käynyt Malagassa päiväseltään ja tutkinut karttoja etukäteen, joten suunnistaminen sujui ongelmitta.

DSCF9941

SUOSIKKIPAIKKANI oli ehdottomasti Malagan kauppahalli Mercado de Atarazanas. Siellä kävin lähes joka päivä ja parina päivänä söin lounaankin hallin edustalla olevassa baarissa. Kauppahallit ovat heikkouteni, niihin hakeudun kaikissa suurkaupungeissa.
DSCF9718PARHAAN ATERIAN söin Malagan autiolla uimarannalla olevassa rantaravintolassa eli chiringuitossa. Vanhassa veneessä olevalla hiilloksella vartaassa grillatut sardiinit maistuivat niin loistavalta, että tilasin heti perään uuden annoksen – ja toisen lasin viiniä myös. Lasku oli reilusti alle 20 euroa.
DSCF9869KULTTUURIA en käynyt katsomassa, en museoita enkä raunioita. Katedraalin näin tosin ulkoapäin ja pari patsasta kaduilla ja plazoilla. Hienoin kulttuuritapahtuma oli katusoittaja ravintolassa. Hän soitti kuin aito mustalainen.

DSCF0008

RETKIÄ en tehnyt kovinkaan montaa. Parina päivänä kävelin melkoiset matkat, mutta sitten iskias alkoi vaivata ja katukahvilassa istuminen oli helpompaa. Kävin tunnin laivaretkellä ja näin, että Malaga on iso satamakaupunki.

DSCF9914

PISIN reissuni suuntautui Torremolinokseen. Sinne pääsee junalla helposti parissakymmenessä minuutissa, edestakainen junalippu maksaa 4,50 euroa. Rankin osuus olivat pitkät portaat Torremolinoksen rannalta takaisin ylös Calle San Miguelille. Vaativat yhden istumisen ja urakan palkkioksi ison oluen.

DSCF9853

USEIMMIN nähty nähtävyys oli majapaikkani vieressä oleva kävely- ja ostoskatu Marques de Larios. Se oli hyvä maamerkki, jonka perusteella osasi helposti kotiin. Sen toisessa päässä olevassa kahvilassa tuli usein juotua illan viimeinen drinkki.

KAIKEN KAIKKIAAN viikko Malagassa oli pelkästään mukavia päiviä. Kun en ahnehtinut nähtävyyksiä, elämyksiä enkä pahemmin herkkujakaan, elämä oli sopivan kiireetöntä. Viikossa Malaga muuttui jo niin tutuksi, että tunsin olevani lomalla.

 

 

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.