logo

Kesän iloja

Heinäkuu on takana. Illat pimenevät ja syksy lähestyy vääjäämättä. Mitä kesästä jäi käteen? Mitkä olivat loman hauskimmat hetket ja nautinnollisimmat kokemukset.

AURINKO pysyi juhannuksen jälkeen piilossa. Viikon verran enimmäkseen satoi. Sellaista on Suomessa, joten auringossa makailusta ei voinut nauttia. Toisaalta rusketus ei ole minulle tavoite, mutta mielentilaan aurinko vaikuttaa. Kauneimmillaan aurinko on aamulla varhain noustessaan usvan kohotessa järvellä.

UIMINEN on minulta jäänyt tänä kesänä vähiin, talviturkki on yhä päällä. Vesi oli niin kylmää, että koiramme Veeti meni veteen kapuloita noutamaan vähän vikisten. Vaimoni Sari uskaltautui uimaan kuten kuvasta näkyy. Veden lämpötila oli vasta heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kesän maksimissaan.

MATKAILU jäi vähiin tänä kesänä. Mökkimatkojen lisäksi kävimme yhtenä sadepäivänä Sysmässä. Antiikkiliikkeestä lähti kaappi mukaan, Pinxinmäeltä sekalainen muisto taideteoksista ja Suomen kauneimmasta kirjakaupasta vain muistikuva. Kävimme kääntymässä myös Kalkkisissa ja Vääksyssä sekä ostosmatkoilla Heinolassa. Kesän kuumimpana päivänä kävin koiramme Veetin kanssa ravintolareissulla Porvoossa. Vähiin jäivät siis kilometrit, mutta eurot jäivät kotimaata kannattamaan.

VIINA jäi aika vähälle käytölle. Heinäkuun aikana ostimme pari hinkkiä valkoviiniä, reilut kymmenisen pulloa viiniä tai tai skumppaa sekä pari korillista (1 kori = 2 mäyräkoiraa) kaljaa. Kaksistaan nautittuna tästä määrästä ei saanut kuin parina aamuna vähän ankeutta.

KALANSAALIIT olivat varsinkin alkukesällä kohtuullisia. Useimpina päivinä hauki kävi uistimen kimppuun. Tosin ne olivat useimmiten vain noin kiloisia, yksi reilu parikiloinen tosi särki uuden haavin. Hauet toivat hyvää vaihtelua Veeti-koiran ruokavalioon. Ahvenia ei saanut kuin S-Marketin kalatiskiltä.

KULTTUURI jäi aika vähälle tänä kesänä. Sysmässä sentään maksoimme taidenäyttelyn sisäänpääsymaksun ja kävimme kirjakaupassa. Konserteissa kävimme paikallisen Sipoon Kellarin rocktapahtumassa, teatterit ovat jäämässä väliin, kirjat ovat enimmäkseen dekkareita ipadilla luettuina. Elokuvissa kävin kerran katsomassa dokumenttia Starbuckin elämästä ja vietin myös tovin wrestlingiä katsomassa Pride-tapahtuman yhteydessä. Kulttuurin havinaa koin myös pysäköidessäni auton musiikkitalon kellariin.

RUOKA on ollut enimmäkseen tee-se-itse elämyksiä. Useimmiten ihan hyvää, varsinkin kylmän juoman saattelemana.

REMONTIT ovat jääneet lähinnä suunnitteluvaiheeseen. Moottorisahan olen käynnistänyt parina päivänä ja korjannut yhden ikkunan. Vaimoni on pannut paljon paremmaksi: polttanut ison kasan roskia ja pilkkonut halkomiskoneella muutaman motin polttopuita.

KOKONAISUUDESSAAN kesä on ollut Suomen suvea. Sitä samaa – kuten joku ilkeämielinen voisi sanoa.

 

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.