logo

Paluu arkeen

Hyvästi Hannu. Muistosi säilyyy, mutta nyt on aika unohtaa surulliset asiat. Yrittää löytää elämän valoisat puolet ja ajatella positiivisesti.

Se on vaikeaa, sillä syksy on tullut. Hetken upea väriloisto on häipymässä ja tuuli tuivertaa lehdet puista. Yläkuvan omena on viimeinen lajissaan kahdessa pihapuusamme.

Täällä Sipoossa vuodenaikojen muutos tapahtuu rajummin kuin kaupungin keskustassa. Siellä syksyä ei huomaa kuin terassien sulkeutumisena ja päällystakkien ilmestymisestä ihmisten päälle. Lämpötila pysyttelee inhimillisenä ja aurinko paistaa. Aamulla varhain on tosin pimeää ja päivä loppuu aikaisemmin.

Seuraavat kuukaudet ovat ankeimpia Suomessa. Ihmisen täytyy sopeutua jonkinlaiseen välimuotoon, ei ole talvi ja kesä on kaukana. Pimeää. Tylsää. Ahdistaa kun katsoo ulos ikkunasta. Masentaa kun menee ulos.

Ainoa hyvä puoli asiassa on, että tähän on tottunut. Mutta joka vuosi se on uusi vastenmielinen kokemus.

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.