logo

Susi antoi Veetille köniin

Veeti joutui Nikkilän koirapuistossa Suden raatelemaksi. Susi on musta koira, joka hyökkäsi Veetin kimppuun yllättäen. Hurjalta näytti,mutta onneksi vaurioista selvitään Viikin eläinsairaalassa käynnin ja antibioottikuurin voimin.

Nikkilän koirapuistossa voi kilttikin koira joutua tappeluun. Isojen koirien aitauksessa olevien kaksi koirien omistajat sanoivat että parempi kun et tule, toinen koirista voi kuulemma alkaa rähistä uroksille. Pienten koirien aitauksessa oli kolme koiraa, ja niiden omistaja varoitteli että yksi niistä voi ärhennellä joskus uroksille. Vakuuttelin, ettei Veeti tappele ja menimme sisään aitaukseen.

Susi hyökkäsi heti kimppuun kuin vapaaottelija. Koirat taistelivat yhtenä mylläkkänä. Lopulta vastustaja lukitsi hampaansa kiinni Veetin kurkkuun. Saimme kuonon auki ja revittyä koirat erilleen. Veeti näytti ihme ja kumma selvinneen taistosta ilman vammoja, verta tai aristavia paikkoja ei löytynyt.

Muutaman päivän kuluttua Veeti kuitenkin muuttui väsyneeksi, halusi olla omissa oloissaan eikä ruoka maistunut. Oli lauantai-ilta, mutta siitä huolimatta soitin naapurissamme olevan eläinlääkäri Mikael Moreliuksen kännykkään. Hän ei ollut kotona Sipoossa, mutta yritti auttaa  puhelimitse. Veeti pääsi Viikin eläinsairaalan päivystykseen. Siellä todettiin korkea kuume ja tihentynyt hengitys.

Veeti tutkittiin ja kyljestä karvan alta löytyi iso puremajälki, noin 1,5 sentin mittainen ontelohaava, joka oli tulehtunut. Haava hoidettiin ja määrättiin antbioottikuuri. Potilas voi hyvin ja karvatkin kasvavat takaisin.

On halua ketään syytellä, sillä minuahan varoiteltiin tulemasta. Mutta kertokaa hyvät ihmiset muille, jos koiranne on tappelijaluonteinen eikä siedä toisia koiria. Ja sanokaa, että haluatte pitää koko aitauksen varattuna omalle laumallenne. Tai vielä parempi: pysykää vihaisten koirienne kanssa kaukana koirapuistoista.

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.