logo

Sillä sale

Ajan viikon useimpina päivinä Pohjoisesplanadia ja edelleen Mannerheimintielle. Tammikuun ajan matkaa reunusti kauppojen näyteikkunoissa maaginen sana: Sale. Joissain sen perään oli lisätty huudahdus: Sale! Jotkut taasen uskoivat toiston voimaan: Sale Sale Sale Sale.

Joskus muinoin oli “alennusmyynti”. Joku neropatti – kenties ikkunoiden somistustekstien teippaaja – keksi lyhentää sen muotoon: Ale. Nerokas oivallus. Mahtuu paljon isommalla erityisesti yhden kahden palstan ilmoituksiin. Ja kääntyy loistavaksi myö ruotsiksi: Rea. Itse nuorena copyna lasautin: Ale on realismia meillä!

Monta kymmentä ale-vuotta ehti kulua ennen kuin joku keksi hieman pidentää Alea. Laitetaan S eteen niin se on kuin Nycissä tai Londonissa, suuren maailman tyyliin: Sale. Paljon hienompi, ei lainkaan niin rahvaanomainen kuin Ale. Kun sale vielä kirjoitetaan hienolla sirolla antikvafontilla, niin onpahan fiiniä. Bränditavaraa voi myydä -50 %:n alella eikä brändin status laske.

On se vaan niin fiiniä tämä rikkaitten sale. Köyhät älkööt vaivautuko, heillä on ale.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.