logo

Ylös, ulos ja lenkille

Ensimmäinen herääminen Splitissä. On sunnuntaiaamu.  Kahvit on keitetty, Hesari luettu, suihkussa käyty. Aurinko paistaa. Split, here I come!

kuja

Sunnuntaiaamuna kapeilla kaduilla on melko rauhallista. Voi rauhassa etsiskellä paikkaa, mihin pysähtyy nauttimaan kunnon aamiaista. Pekonia ja munaa, tuoremehua ja kahvia. Kun istahtaa katukahvilaan ja saa aamiaisen eteensä, tuntuu kuin olisi lomalla.

kala

Loma pelastettu. Kauppahalli löydetty. Ne ovat heikkouteni jokaisessa maassa ja varsinkin isommissa kaupungeissa. Splitissä myös sunnuntaiaamuna tuoretta kalaa on tarjolla. Noita miekkakalasta poikittain leikattuja pihvejä syön ehkä lounaalla.

isis

Maailman rauhattomuus ja sodat näkyvät myös Splitissä. Pakolaisjoukkoja en ole vielä nähnyt, mutta satamarakennuksen seinillä on pienimuotoinen julistekampanja Isiksen iloista. Onkohan se sama kuin meillä Isis.

hattuja

Split on turistikohde. Sen näkee parhaiten katukauppiaiden määrästä ja varsinkin heidän myyntiartikkeleistaan. Ei lomaa auringossa ilman kunnon suojaavaa hattua.Turha lähteä Panamaan tai Meksikoon.

turisteja

Täällä on harvinaisen paljon turisteja Aasiasta. Japanialaisia ja kiinalaisia liikkuu isoina joukkoina. Satamassa näkyy olevan ainakin yksi iso Cunard Linen risteilyalus, joten aika täyttä alkaa keskustan muistomerkeillä olla jo sunnuntaina aamupäivälläkin.

selfie

Kiertelin keskustan kapeilla kaduilla, kunnes niillä alkoi olla tungosta. Kilometrejä alkoi olla puhelimessa jo lähes viisi. On aika siirtyä majapaikkaan ja hieman lepäämään ja valmistautumaan lounaalle. Alla kuva Villa Martan sisäänkäynnistä.

villamarta

Tuleekohan minusta isona matka-bloggari? Kirjoitin tämän bloggajien suosimaan muotoon. Paljon kuvia ja väliin tekstihöpinää. Ei taida tulla, keskityn enemmän elämiseen.

kyyppari

 

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.