logo

Olen nähnyt Dubrovnikin

Split alkaa olla jo nähty. Niinpä päätin lähteä katsomaan, millainen paikka on Dubrovnik. Sinne pääsee päiväksi joko bussiretkelle tai kantosiipialuksella.

dubo-4Valitsin jälkimmäisen, nopean kantosiipialuksen, joka ajaa reittiä SPLIT-BRAČ(MILNA)-HVAR-KORČULA-MLJET-DUBROVNIK ja palaa illaksi Splitiin samaa reittiä. Laiva lähti aamulla klo 7.45 keskustassa olevasta satamasta. Mukaan mahtuu reilu pari sataa matkustajaa. Suurin osa heistä matkasi joidenkin reitillä olevien saarten välillä ja vain muutama teki koko päivän retken. Näin joukon saaria, niiden satamat, join kaljan ja söin pussin chipsejä. Kello oli 12.45, kun laiva saapui Dubrovnkin satamaan.

dubo-in

Satamasta on noin 2 kilometriä vanhaan Dubrovnikiin. Ajoin sen taksilla, joka jätti minut muurin portille. Sen takaa avautui varsin kaunis kaupunki, pitkä ja kapea pääkatu jolta risteytyi kapeita sivukujia.

dubo-6

Turisteja oli puolilta päivin liikkeillä sankoin joukoin. Paikallisia asukkaita näkyi lähinnä töissä ravintoloissa ja liikkeissä. Kävin lounaalla jossain pikku ravintolassa ja simpukat olivat oikein maukkaita.

dubo-5

Jatkoin pitkää pääkatua alapäin kohti vanhaa satamaa. Kaunista, tyylikästä ja siistiä. Tunnelmaltaan Dubrovnik on jotain ainutlaatuista. Sitä ei suotta sanota Adrianrannikon helmeksi, pieni ja loistelias.

dubo-2

Mukavia ravintoloita näkyy olevan pilvin pimein. Kapeita poikkikujia riittää, joten pikku putiikit, rihkamakaupat ja kuppilat ikäänkuin häviävät piiloihinsa. Dubrovnikiin on vaikea eksyä, sillä sen keskellä on pari pitkää katua ja reunoilla kujat nousevat ylös rinteille. Ja muuri reunustaa koko komeutta.

dubo-3

Dubrovnik on turistikaupunki. Siellä ei ole muuta tekemistä kuin syödä, juoda, ihmetellä ja retkeillä. Kapeilla kaduilla ja kujilla on kuuma, sillä tuuli ei pääse muurien sisälle. Siellä on pahimmillaan turistijoukkojen aiheuttama valtaisa tungos. Kaljakin maksaa huomattavasti enemmän kuin Splitissä.

dubo-7

Kannatti käydä ja nähdä Dubrovnik. Matkaan meni reilusti 12 tuntia, siitä noin 9 tuntia matkustamiseen. Viikkoa en siellä jaksaisi lojua. Kiinnostuinkin yhdistelmämatkasta Splitiin, Dubrovniikin ja parille saarelle. Kun illalla 20.50 palasin Splitiin, tuntui kuin kotiin olisi tullut.

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.