logo

Veetin naama on kuin petolinnun perse

Kevään varma merkki on Veetin hot spot. Se alkaa salakavalasti. Huomaat sen vasta, kun rapsutat korvan alustaa ja kätesi tuntuu tahmealta.

Veeti oli saanut koirapuistossa väiveitä tai täitä – ensi kertaa tällainen vitsaus. Sari repi niitä pois korvan alta koiran poskesta. Tri Google kertoi, että tuonkaltaiset ötökät häviävät samalla aineella, millä punkit karkotetaan. Sellaista löytyi, ja homma oli hoidettu.

Muutamaa päivää myöhemmin hot spot iski. Se oli ilmeisesti alkanut posken puremakohdista.

Yritimme ajaa karvat pois korvan alta, mutta se ei ollut Veetistä mukavaa ja jäi puolitiehen. Seuraavaksi naapurin eläinlääkäriin Morelukselle. Siellä karvojen ajelu onnistui, lisäksi Idoform-resepti ja kipulääkettä.

Veetin olo helpotti ja meidän myös. Onneksi on vakuutus, muuten tämä kerran kuussa lääkärissä ramppaaminen kävisi kalliiiksi.

Tämä jokavuotinen vaiva on erityisesti noutajien kiusaus. Se tulee yleensä, kun turkki jää märäksi esimerkiksi uinnin jälkeen ja koira makailee tai nukkuu sen jälkeen kyljellään. Ehkäisynä on turkin ja erityisesti korvien alusten kuivaus aina uinnin ja kahlailun jälkeen. Karvat voi myös ajaa kesäksi lyhyeksi.

Tähän tottuu, mutta silti se joka kerta kismittää.

 

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.