logo

Kattoremontti oli täysi kymppi

Parin vuoden remontintekijän etsiskely päättyi, Maanantaina kaksi miestä tuli katolle ja kolmen työpäivän jälkeen katto oli kunnossa. Kaikki sujui ongelmitta ja lopputulos on erinomainen.

Kirjoitin aikaisemmin blogissani kattoremontin tekijän etsimisen vaikeuksista ja hintasirkuksesta. Päädyin Remonttiräätälit-nimiseen firmaan Lahden kulmilta.

He vaikuttivat ammattitaitoisilta, oman porukkansa voimin työskentelevältä ja luotettavalta yritykseltä. Hinta oli myös maksuehdot oikeanlaiset: puolet kun tavarat ovat pihalla ja miehet töissä, loput kun homma on valmis.

Sovimme, että remontti valmistuu viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Kattoikkunat ja kattopellit tulivat valmiiksi remonttiporukkaa, joka saapui juhannusviikon maanantaiaamuna mukanaan puutavara.

Heti hommiin. Vanha kattolape purettiin samoin yhden piipun pellitys. Pohja oikaistiin. Uusi aluskate ja ruoteet asennettiin. Kaikki valmistui yhden päivän aikana.

Toisena päivänä oli kattoikkunoiden vuoro. Niitä oli kolme kappaletta, koko 78 x 140 cm. Lisäksi irrotettiin vanha kouru ja asennettiin uudet otsalaudat,

Kolmantena päivänä satoi aamulla kaatamalla. Toisen asentajan vaimo synnytti tänä samana päivänä pojan ja perheyritykseen tuli lisää kasvuvoimaa. Päivä meni sopivasti sadetta pidätellessä. Säätiedot ovat nykyään niin tarkkoja, että työt voi niiden mukaan ajoittaa melkein tunnin tarkkuudella.

Seuraavana päivänä hommat alkoivat aamulla auringonpaisteessa. Kattopellit alkoivat siirtyä vauhdikkaasti katolle. Hieman aikaa kului kattoikkunoiden aukkojen leikkauksiin. Kaikki pellit olivat ylhäällä hyvissä ajoin iltapäivällä, osa kiinni ruuvattuina. Vielä ehdittiin tehdä piipun pellitys ja asentaa kourut paikoilleen.

Juhannus oli tuloillaan, mutta tuore isä lupasi tulla aattona aamupäivällä ruuvaamaan loput pellit, harja- ja räystäslistat paikoilleen. Katto oli sen jälkeen valmis, aikaa koko urakaan meni noin 3 ½ työpäivää.

Työn laatu ja viimeistely oli erinomaista. Kaikki tehtiin viimeisen päälle. Otsalaudoista maalattiin liitoskohdat ja ruuvien kannat piiloon. Piipun pellitys on ammattimiehen tekemä. Velux-kattoikkunat on asennettu oikein ja tiiviisti. Piha siivottiin ja jokainen pellinkappale tai ruuvi kerättiin pois.

Arvosana kattoremontista Remonttiräätäli Oy:lle on täysi 10. Hinta-laatusuhde on paras mahdollinen, sillä pyysin tarjouksen työstä viideltä yritykseltä ja Remonttiräätälit oli hinnaltaan edullisimpien joukossa. Perheyrityksellä työn jälki ja motivaatio on aivan toista luokkaa kuin myyntivetoisten yritysten epämääräisillä porukoilla.

Suosittelen. Tarjousten pyytämistä ja vertailua. Kokemus, oma työporukka ja referenssit ovat tärkeitä.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.