logo

Kiskot vievät pihalta

Kirjoitin aikaisemmin elämästä Sipoon Nikkilässä ja rautatieaseman vieressä asumisesta. Ilokseni sain palautetta jutustani ja muutamia vanhoja kuvia Nikkilän asemalta, vanhin niistä on peräisin sadan vuoden takaa.

Kiitos kuvista, Olavi Lahtio. Ne olivat harvinaisen hienoja. Olen itse yrittänyt etsiä vanhoja kuvia Nikkilän asemalta ja sen lähiympäristöstä, mutta en ole löytänyt. Sen kunniaksi laitan kuvat näytille kaikille. Sitaatit olivat kuvien sähköpostin saatteena.

Ensimmäinen kuvista on  “Postimerkistä päätellen kuvattu 1905-10, leima epäselvä.” Kuvassa on hieno tunnelma ja oikeassa laidassa oleva rakennus on ilmeisesti pihassamme yhä oleva resiinavarasto, jota olen hieman laajentanut.

Toinen kuva on “Kulkematon postikortti. Kustantaja: Sibbo  Handelslag m.b.t. Kuvausajaksi veikkaisin 1920-lukua.” Aseman kylkeen oli ilmestynyt koju, josta sai ilmeisesti ostaa bilettejä. Juna hoiti maitoauton tehtävät siihen aikaan ja Nikkilän kartano oli voimissaan.

Jutun pääkuvana on sama yli satavuotias Nikkilän asema tänä päivänä. Rakennus on säilynyt entisenlaisena, kylkeensä se on saanut modernimpaa arkkitehtuuria.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.