logo

Ruuhkavuodet

Autolla liikkuminen hidastuu. Ruuhkat ja hidas köröttäminen on jokapäiväistä koko päivän. Tuntuu kuin yhteiskunta yrittäisi vaikeuttaa autoilijan elämää tarkoituksella.

Olen ajanut vuosikymmeniä Sipoosta Helsinkiin useimpina arkipäivinä, eri aikoina ja eri suuntiin. Tiedän minuuttien tarkkuudella kuinka kauan matka kestää mihinkin paikkaan nykyisen teknologian ja ajotietokoneiden ansiosta.

Matka-ajat ovat pidentyneet merkittävästi. Matka Nikkilästä moottoritielle sujuu edelleen noin 10 minuutissa, nopeimmillaan 9 minuutissa ja tietöiden takia joskus 11 minuutissa.

Moottoritien päättymiseen Arabiaan kuluu nykyään 25-28 minuuttia. Muutama vuosi sitten se sujui 21-22 minuutissa. Syynä ovat silta- ja muut työmaat ja niistä johtuvat kaistojen lavennukset. Myös Porvoon moottoritien ja Kehätien liittymäsumppu aiheuttaa nykyään ruuhkan, jopa pysähdyksiä ja joka puolelle poikkoilua.

Pahin on kuitenkin vasta edessä ja matka-aika joskus puolivälissä. Helsingin keskustan liikenne junnaa nykyään hitaasti. Katujen korjauskuoppia ja puomeja on joka toisessa risteyksessä. Työmaat lisäävät myös kuorma-autojen määrää. Tavaraa ja maa-ainesta kuskataan paikasta toiseen. Erilaista kippi- ja kuorma-autoa mataa jonossa. Vikingin laivoille on menossa pitkiä rekkoja.

Kun Hämeentie suljetaan yksityisautoilta, Sörnäisten rantatiestä tulee entistä pahempi sumppu. Jo nyt sen alkuun kestää yhtä kauan kuin aikoinaan Rautatientorille.

Yksityisautoilua halutaan rajoittaa Helsingissä. Se toimiin helposti, kun ne pannaan jonoon kaduille. Ja pysäköinti maksaa kohta enemmän kuin uber-taksi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.