logo

Eläinlääkärissä käynti on kallista

Koiramme Veeti kävi eläinlääkärissä. Hän hän alkoi ravistaa päätään jatkuvasti ja kun tutkimme korvia, vasemmasta vuoti ruskeaa märkää. Oli itsenäisyyspäivä ja sunnuntai – tietysti.

Soitin Vantaan Tammiston Univetiin, joka päivystää 24/7 kuten vanhastaan kissa-ajalta tiesin. Kerroin ongelman ja eläintenhoitaja kehotti tulemaan päivystykseen, tosin heillä on korkeampi päivystyshinta sunnuntaista johtuen. Tulla voi koska tahansa,sillä heillä on päivystyksessä jonotusjärjestys.

Hoidetaan Veetin korva kuntoon samantien. Vakuutushan sen maksaa, joten lysti maksaa vain omavastuun. Ajoimme Tammistoon ja Veeti innostui paikan hajuista heti. Istuimme odottamaan, puoli tuntia menisi kun on kuulemma yksi koira sisällä. Istuimme noin tunnin verran, kunnes Veeti pyydettiin sisään.

Hoitajat ottivat Veetin korvista ensin näytteen. Sitten istuttiin ja odotettiin. Eläinlääkäri tuli ja kertoi, että Veetillä on molemmissa korvissa tulehdusta ja hiivaa. Sitten Veeti tutkittiin peräaukosta hampaisiin. Hieman saisi laihtua, muuten hyvässä kunnossa. Toista korvaa koira aristi niin paljon, ettei se antanut sitä korvapeilillä tutkia.

Lääkkeeksi annettiin korvatippoja ja puhdistusainetta sekä särkylääkettä, aamuin illoin noin viikon ajan. Lasku oli 296,50 euroa – se sisälsi hoidon ja lääkkeet, myös lääkäripalkkion osalta päivystyskorotuksen ja 24% alvia kaikesta.

No ei se mitään, vakuutus maksaa ja koira tulee kuntoon. Kalliimmalta se kuitenkin tuntui kuin erikoislääkärin vastaanotto Aavassa. Vielä kehotettiin varaamaan viikon kuluttua aika tarkistukseen, jossa katsotaan onko hoito tepsinyt.

Reilun viikon kuluttua Veeti pääsi taas tuttujen hajujen äärelle. Vielä oli kuulemma vähän tulehdusta, mutta korvat olivat paljon paremmat. Taas tutkittiin koira perästä kuonoon. Ei ollut tullut vaivoja viikon aikana.

Lasku oli 186,50 euroa, johon sisältyi uusi pullo korvatippoja. Yhteensä koiran korvan hoitaminen tuli maksamaan melkein 500 euroa. Siihen hintaan koira toki tutkittiin läpeensä kaksi kertaa, korvanäytteet katsottiin kaksi kertaa mikroskoopilla ja lääkkeetkin sai mukavasti mukaan.

Koiranomistajalle lysti maksoi vain eläinvakuutuksen omavastuun eli 150 euroa, joten mitä siitä kannattaa parkua. Mutta minusta tämä on kuitenkin ryöstämistä ja eläinrakkaiden ihmisten hyväksikäyttöä. Kaikesta voi veloittaa ja useimmat ihmiset eivät valita, sillä heillä on eläimen hoitovakuutus. Sen saa parilla-kolmellasadalla eurolla vuodeksi ja jo yksi korvahoito kustantaa vakuutusmaksun moninkertaisesti.

Veetin vakuutus on ollut kannattava sijoitus – myös eläinlääkäreille.

3 thoughts on “Eläinlääkärissä käynti on kallista”

  1. Sama Veetin vaiva uusiutui. Nyt hän kävi naapurin eläinlääkärissä Moreliuksella Sipoossa. Vastaava hoito lääkkeineen maksoi 118 +84 euroa- Tosin siinä ei ollut sunnuntailisää, mutta samaan hintaan sisältyi kuukauden verran kestävä piikki, joka hieman rauhoittaa nartun etsintää. Ei pidä mennä merta edemmäksi…..

  2. Moi,
    Muistatko mistä hankitte koiran? Haluaisin tumman kultaisennoutajan, mutta niitä tuntuu olevan harvassa…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.